Ramen Crispy Pork, czyli bulion z dodatkami, jaki zjadłem dzisiaj na obiad. W Wikipedii stoi: Ramen (jap. 拉麺 bądź ラーメン; rāmen) – japońskie danie składające się z rosołu, makaronu i innych składników w zależności od receptury. Ramen do Japonii przywędrował z Chin i różni się od tradycyjnych japońskich zup tym, że zawiera czerwone mięso, podczas gdy tradycyjnie w Japonii stosowało się głównie ryby i warzywa.(..)
Moja zupa była z mięsem, a dokładnie z boczkiem. Przysmażonym, pokrojonym w grubą kostkę i obłożonym intensywnymi ziołami. Pierwszy efekt zapachowy był średni, ale później było już tylko lepiej. Świeży szczypior, ostre chilli, jajko i specyficzny zestaw przypraw zbudowały niezły smak, który przebił się nawet przez moje zatoki. Napewno tu wrócę jeszcze, zmierzyć się z tym przy otwartych zmysłach i kubkach smakowych. 
A poniżej taki Ramen z Internetu. Boczek konkret, ale jak go zjeść pałeczkami...


Komentarze

Popularne posty